Saturday, 19 October 2013

Siakap senohong, gelama ikan duri...

Hari ni anak Acik was caught red handed, lying to her father. Yang sentapnya, masa ayah dia tengah marah - marah kat phone, Acik dengan niat murni nak jadi Peguam Pembela dah mengamuk kat ayah dia sebab panjang - panjangkan cerita. Little did I know ada kesalahan yang lebih serius itu budak sudah bikin. Merasa Acik kena panahan petir anak Dewa Hindu tu. Cisssss!!!!
     Itu bukan bottomline lah tapi. Pokok persoalan di sini ialah, a lie will lead into another lie. Mcm anak Acik, pembohongan pertama ialah bila dia kata dia dah cek beg music class dia. Pembohongan kedua bila dia kata dia siapkan semua homework music dia. Nampak tak macam mana satu pembohongan bertambah kepada satu pembohongan lain?
    Itu budak - budak. Macam mana pulak orang tua?  Jangan tak tau ya, orang tua kalau menipu lagi teruk tau tak?? Semua sekali dia sakau, semua sekali disariapnya!!! Semua sekali ya, semua sekali dia adun jadi wayang tinggi!!
     Gaya cukup la licik, memang very neat n clean. Sikit pun tak sangka yang kita sebenarnya dah rentung kena gaul dalam rendang tok dia tu! Memang laaaa Acik sikit pun tak sangka yang Acik ni, dalam pada sepandai - pandai otak tu, dalam pada berawas - awas, terkena jugakkkkk!!! Memang laaaa harjad kan? Yg paling geram bin sakit hati, kita ni punya la ikhlas dengan dia, beriya - iya la kesiankan dia, rupanya itu semua sandiwara belaka!!!
   Kat sini Acik nak bagi ingatan la, sepandai pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jugak. Pelanduk selalu lupakan jerat, tapi jerat tak pernah lupakan pelanduk. Acik nak bagitau kat sini, yang bukti2 sahih pembohongan tu dah ada dalam genggaman Acik. Tunggu masa je, Acik nak bongkar. Jadinya wahai penipu, if I were u, I will be very careful. Very very careful....
   Bukan aku sorang je yang menunggu masa nak sembelih kau, tau? Ramaiiiiiiii lagi kat luar sana tu, tunggu masa je!!!!!












 -

















No comments:

Post a Comment